متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/08/06
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

نقش تغذیه در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

نقش تغذیه در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) شامل دامنه ای از علائم هیجانی، جسمانی و رفتاری است که در طی سیکل قاعدگی رخ می دهد و به دنبال شروع قاعدگی فروکش می کند. علائم روانی شایع شامل پرخاشگری، اضطراب، بی خوابی و بدخوابی، ضعف و خستگی، تند مزاجی، خلق و خوی متغیر، افسردگی و ... و علائم فیزیکی شایع نیز شامل نفخ شکم، درد کمر و حساسیت پستان ها می باشد.

 

مطالعات علمی تایید کرده اند که الگوی برنامه غذایی و کمبودهای مواد مغذی ممکن است نقش مهمی در ایجاد علائم PMS داشته باشد. الگوی غذایی سالم جهت کاهش عوارض PMS شامل مصرف منابع غذایی و یا مکمل های حاوی امگا 3، ویتامینهای D، E، B1، B2، B6 و B12 و مواد معدنی کلسیم، منگنز و منیزیم می باشد.

بنابراین مصرف مواد غذایی سرشار از این مواد مغذی شامل ماهی، میگو، مغزها و منابع پروتئینی مانند تخم مرغ، سویا، غلات کامل و سبوسدار، انواع سبزیجات تازه بویژه سبزیجات دارای برگ سبز تیره و سبزیجات رنگی مانند اسفناج، فلفل دلمه، انواع کلم ها، بامیه، کرفس و ... و میوه های تازه مانند آووکادو، انواع توت ها، موز، خرما، ازگیل و ... و همچنین مصرف شیر و لبنیات کم چرب در کنترل علائم PMS موثر هستند. مطالعات نشان می دهد که مصرف دم کرده بابونه نیز از دیگر مواد غذایی مفید برای کاهش علائم PMS می باشد.

مطالعات اندکی درمورد اثر مکمل های تغذیه ای در درمان PMS وجود دارد. برخی از مطالعات نشان داده اند مکمل ویتامین B6 و منیزیم نقش موثری در کنترل علائم PMS دارد. برخی مطالعات نیز نشان داده اند که بین مصرف مکمل ویتامین D و PMS و همچنین میزان کلسیم بدن ارتباط مثبت وجود دارد و خانم هایی که سطح ویتامین D خون مناسبی دارند علائم PMS را خفیف تر بروز می دهند.

از طرف دیگر، اجتناب از مصرف مواد غذایی حاوی مقدار بالای نمک، انواع نوشابه های گازدار، انواع نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و چای پر رنگ، انواع شیرینی جات و نوشیدنی های حاوی شربت فروکتوز ، قند و شکر، انواع مرباهای صنعتی، انواع سس ها، روغن های جامد و اشباع و دارای ترانس نیز در بهبود علائم PMS موثر می باشد.

" شبنم باقری" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 31625
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید